Triggerpunktsmassage

Visa dig själv lite omtanke och boka en massage hos mig

Jag heter Sofia och är utbildad friskvårdsmassör, min grund bygger på den svenska klassiska massagen

Triggerpunktsmassage

En triggerpunkt eller muskelknutor är en lättretlig punkt i muskelvävnaden som ibland kan skicka vidare smärtor till andra områden. Muskelknutorna kan delas upp i aktiva och latenta. En aktiv triggerpunkt är spontant smärtsam, medan en latent triggerpunkt endast gör ont vid tryck på punkten. Smärta från en triggerpunkt kan variera från lätt till mycket svår och rörelsehämmande. Det kan bland annat leda till nackspärr, men också andra symtom som huvudvärk, ischiasbesvär, tandvärk men också ångest och depression. Faktorer som kan utlösa triggerpunkter är:
  • Stress
  • Hållningsfel
  • Felaktig arbetsställning
  • Sömnrubbning
  • Stress och ångest kan också bidra till muskelknutor

Behandling av muskelknutor:
Med triggerpunktsmassage jobbar jag med att bryta upp den knutna vävnaden i muskeln och lugna inflammerade nerver. Att behandla muskelknutor kan ta tid och kan därför behöva återbesök av behandling. Vad kan du göra själv?
  • Låt din kropp vila om du har muskelknutor. Avsätt så mycket tid som möjligt för avkoppling. Detta kan innefatta att sova längre än vanligt eller ligga i ett bekvämt läge med hjälp av kuddar för att stödja din kropp.
  • Gör stretchövningar som förlänger dina muskler men se till att det inte gör allt för ont. Var alltid snäll mot din kropp. För bästa resultat, håll stretchen i minst 30 sekunder och släpp långsamt för att minska risken för skador.
  • Träning kan hjälpa till att lindra muskelknutor, genom en ökad blodtillförsel i skadad vävnad.
  • Att använda en kombination av värme och kyla kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation på grund av muskelknutor. Kylning hjälper till drar ihop blodkärlet, vilket minskar svullnad. Applicera något kallt 10 minuter och ta sedan bort den i minst 15 minuter. Du kan upprepa detta tills du börjar finna lättnad. Värme däremot, slappnar av och löser upp stela muskler och lindrar smärta. Värme kan öka blodflödet, vilket främjar läkning. För att applicera värme, använd en värmedyna eller ta ett varmt bad. Efter triggerpunktsbehandling kan du känna träningsvärk och ömmande känsla i musklerna.

Varmt välkommen att boka en behandling hos mig, boka här!